Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

BILTHOVEN

Soestdijkseweg Noord 416 - 3723 HM
€ 2.675.000 k.k.
foto 1 Soestdijkseweg Noord

Contactpersoon


Monique van Bentum profile image

Monique van Bentum
Real estate agent

+31 6 21 29 49 00
mvanbentum@brecheisen.nl

Description

“Dit is een plek waar je je thuis voelt, waar je kunt genieten van de zon en waar je rust en verwondering vindt”

Verscholen in het groen en omgeven door een prachtig perceel van bijna 5.500m² ligt dit stilistisch vormgegeven exceptionele landhuis met een totale vloeroppervlakte van maar liefst bijna 600m².
Deze prachtige woning is in 2002 ontworpen door architect Cees Dam waarbij deze zich heeft laten inspireren door een speelse interpretatie van de Engelse landhuisstijl, met vloeiende lijnen en accenten die soms duidelijk, maar over het algemeen heel subtiel de signatuur van de architect weergeeft.
Het landhuis is gerealiseerd in harmonie met haar omgeving en is met recht een ideaal gezinshuis te noemen. Kenmerkend zijn naast het hoge afwerkingsniveau de rust, privacy en de centrale ligging op korte afstand van de scholen en het centrum van Bilthoven. Veel ruimte en licht, lekker wonen en werken met zicht op de omringende bossen, een huis dat zich aan de voorzijde ingetogen toont en zich opent aan de achterzijde, daar waar de tuin overgaat in het bos en de hele dag van de zon wordt genoten. Het is een huis dat intimiteit en geborgenheid biedt.

Indeling:
Spectaculaire ontvangsthal die de woning scheidt in de twee vleugels van waaruit de villa is opgebouwd en die in een L-vormige knik ten opzichte van elkaar liggen. In de linkervleugel bevindt zich een gezellige woonkamer met openhaard en markante grote raampartijen met openslaande deuren naar de tuin en terrassen. Daarnaast bevindt zich hier een aparte werkkamer.

In de rechtervleugel bevindt zich ondermeer de sfeervolle woonkeuken met een heerlijke serre en een bijkeuken. Verder is er de eetkamer – ook hier wordt de mooie omgeving tastbaar door het vele glas en de opslaande deuren naar het terras. Via de gang is er tenslotte een tweede woonkamer of televisie/speelkamer bereikbaar met opvallend hoog plafond en daardoor zeer licht en ruimtelijk. Op de begane grond bevinden zich twee toiletten.

De verdieping bestaat uit een ruime overloop van waaruit de mastersuite bereikbaar is met kleedkamer, balkon en eigen badkamer. Verder een viertal, in grootte variërende, comfortabele slaapkamers, waarvan twee met eigen balkon, twee badkamers en een was-/strijkkamer.
Twee van de vier slaapkamers delen, naast een balkon, eveneens een badkamer en bevinden zich in een vleugel met eigen entree en opgang boven de garage (ook ideaal voor een inwonende au-pair of als gastenverblijf).
De begane grond en slaapverdieping zijn op diverse plekken met elkaar verbonden door de toepassing van vides en doorkijkjes, met veel transparantie en een optimale lichtinval als gevolg. Onder de grote inpandige garage (met smeerput) is er tenslotte een grote kelder van ruim 40 m² met veel opslagruimte. De vermelde gebruiksoppervlakte betreft de totale woonoppervlakte en de overige inpandige ruimte van de woning tezamen.

De weelderige tuin en de terrassen rond de villa zijn aangelegd naar een ontwerp van de Amsterdamse tuinarchitect Robert Broekema. Zijn visie om eenheid te creëren met de bestaande natuur en de oude bomen, heeft geleid tot een tuin die harmonieus is ingebed in de omgeving. Door het achterliggende, bijbehorende bosperceel slingert een romantisch wandelpad. De tuin is mooi uitgelicht en heeft een automatische sproei-installatie met eigen bron. De voorbereidingen voor de aanleg van een buitenzwembad zijn reeds getroffen.

Voor mensen van buiten Bilthoven vertellen we graag iets over het wonen in de prachtige villawijk Bilthoven Noord en haar omgeving. Wonen in deze geliefde woonomgeving betekent wonen in een groene en gewilde woonomgeving met prachtige villa’s op grote percelen, daar waar de bebouwde kom overgaat in de uitgestrekte natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Alles is hier dichtbij: winkels, scholen, sportfaciliteiten en golfclubs, twee NS stations en meerdere uitvalswegen die het hele land ontsluiten.

Contactpersoon


Monique van Bentum profile image

Monique van Bentum
Real estate agent

+31 6 21 29 49 00
mvanbentum@brecheisen.nl

features

Transfer of ownership
price
€ 2.675.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
2002
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
576 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
16 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
2339 m3
Plot size
5456 m2
Download brochure
Contact us

Brecheisen Makelaars B.V.

Maliebaan 2
3581 CM Utrecht


030-2331134


utrecht@brecheisen.nl

VIDEOS

Video Soestdijkseweg Noord 416

PHOTOS